Gå Besseggen

Fottur-over-Besseggen-092012-99-0007_2200.jpg

Norges mest populære fjelltur

Årlig går mange titusen personer Besseggen. Utsikten over Gjende og Bessvatnet fra Besseggen er en opplevelse du sent glemmer.

Turen er nesten 14 kilometer lang og går mellom Memurubu og Gjendeosen, med stedvis svært bratt stigning. Godt fottøy er en selvfølge. Selv om det er sommervær må du være forberedt på at det kan være kaldere temperaturer i høyden, og det kan komme brå væromslag. Turen går i høyfjellet, og du får en bedre og tryggere turopplevelse hvis du tar noen lure valg på hva du pakker i sekken og gjør deg kjent med turen på forhånd.

Aktiviteter og overnatting

1743_Bess-5.jpg

Mange tar turen til Vågå og Jotunheimen for å gå i fjellet. Det er uttallige turmuligheter, men det er også et bredt utvalg i aktiviteter og guidede turer i nærheten av Jotunheimen.

I kiosken kan du gjerne spørre oss om informasjon om ulike tilbud innenfor aktiviteter og overnatting. Vi har god oversikt over tilbudene i området – og naturligvis over de mange overnattingsbedriftene.

Hvis du ønsker mer informasjon om hva du kan oppleve i Jotunheimen og områdene rundt, er Nasjonalparkriket.no et godt sted å starte.

Her finner du mer informasjon om reisen langs Nasjonal Turistveg Valdresflye.

Camping på parkeringsplassen

Overnatting i telt, bobil eller annen form for overnatting er ikke tillatt på parkeringsplassene våre. Kontakt oss i kiosken for å få informasjon om overnattingstilbudet i området – det ligger flere flotte campingplasser i nærheten.

 

Foto: CH - Visitnorway.com

Jotunheimen-012009-99-0058_2200.jpg